Viisi mielenkiintoista asiantuntijaa, viisi kaikkia koskettavaa teemaa ja viisi kutkuttavaa visiota tulevaisuuden kaupungista. Tässä monialaisessa videosarjassa käsitellään kaupunkien mahdollisia kehityssuuntia jo tänäkin päivänä näkyvien muutosvoimien vaikutuksesta. Visioissa päästään kuvittelemaan, miltä kaupunki näyttää, miten se toimii, ja miten muutokset vaikuttavat meidän kaupunkilaisten elämään työssä ja arjessa. Katso visiot ja tee aikahyppy kaupunkiin vuonna 2043.

Kaupunkikuva

Jakso 1

Miltä tulevaisuuden kaupunki näyttää, mitkä megatrendit kaupunkikuvan kehittymiseen vaikuttavat, ja mitä ihmettä tarkoittaa parametrinen arkkitehtuuri? JKMM Arkkitehtien Samppa Lappalanen kertoo visionsa kaupungista vuonna 2043.

Sosiaalinen tasa-arvo

Jakso 2

Mikä on kaupungin mielekäs yksikkö, miten julkinen tila lisää demokratiaa, ja miten vuokraamisesta tulisi tasa-arvoista omistamisen kanssa? Demos Helsingin Roope Mokka kertoo teesinsä tulevaisuuden sosiaalisesti kestävälle kaupungille.

Liikkuminen

Jakso 3

Tulevaisuuden liikkumista leimaa kitkattomuus, visioi Aalto-yliopiston kaupunkisuunnittelun lehtori Tommy Lindgren. Mutta miten me oikein liikumme ja mitä saa matkakortilla vuonna 2043 – vai saako mitään?

Rakentaminen

Jakso 4

Miten tulevaisuuden kaupungissa rakennetaan, mitkä megatrendit rakentamiseen vaikuttavat, ja miten luonto näkyy rakennetussa ympäristössä? Näitä pohtii Helsingin yleiskaavapäällikkö Pasi Rajala visiossaan tulevaisuuden rakentamisesta.

Työskentely

Jakso 5

Tulevaisuuden toimistossa voimme haistaa, maistaa ja koskettaa toisella puolella maailmaa olevia asioita. Tästä ja muista työnteon uskomattomista tulevaisuuksista visioi VTT:n Sustainable Built Environment Lead Tuija Pakkanen.

Etsitkö toimitilaa?

Skanskan kehittämät luovat, houkuttelevat ja kestävän kehityksen mukaiset toimitilat lisäävät vuokralaisten tyytyväisyyttä ja ovat hyvä perusta menestykselle. Löydä täältä itsellesi sopivat toimitilat ja ota meihin yhteyttä!