Hyvää työtä -podcast

Hyvää työtä -podcast keskittyy hyvinvointiin työssä ja sen ulkopuolella, tämän päivän työelämään sekä työn mahdollisiin tulevaisuuksiin. Joka jaksossa vieraana on Suomen johtavia työelämän asiantuntijoita ja mielenkiintoisia persoonia, jotka tuovat aiheisiin oman uniikin näkökulmansa. Ensimmäisellä kaudella juontajana toimi arkkitehti Anni Laurila ja toisella kaudella hyvinvointialan yrittäjä Tomi Kokko.

Kausi 2

Toisella kaudella sukelletaan syvälle hyvinvointiin sekä työssä että sen ulkopuolella, puhutaan yksilön nähdyksi tulemisesta työyhteisössä ja keskustellaan oman hyvinvoinnin johtamisesta. Keskustelua juontaa hyvinvointialan yrittäjä Tomi Kokko, ja vieraina mm. Maaret Vuorio, Dakota Robin, Panu Luukka ja Hanna Brotherus.

Hyvinvoinnin johtaminen

Jakso 1

 

Miten opettaa itsensä pois kiireestä? Miten johtaa omaa ja muiden hyvinvointia?

Kauden ensimmäisessä jaksossa keskustellaan sisäisestä hyvinvoinnista.

 

Vieraana: Yrittäjä, fyysinen ja mentaalivalmentaja Maaret Vuorio.

Yksilöä arvostava työkulttuuri

Jakso 2

 

Miten luodaan työkulttuuri, jossa jokaisella on mahdollisuus loistaa omana itsenään? Miten työstää omia ennakkoluulojaan?

 

Vieraana: DEI-konsultti Dakota Robin sekä tietokirjailija ja yrityskulttuurimuotoilija Panu Luukka.

Aistiherkkä työyhteisössä

Jakso 3

 

Miten työyhteisössä voidaan huomioida aistiherkän tarpeet? Toteutuuko aistiesteettömyys rakennetussa ympäristössä?

 

Vieraana: Tilasuunnittelija Eevi Vihinen.

Kehon ja mielen liitto

Jakso 4

 

Aito hyvinvointi lähtee terveestä kehosta, itsensä kuuntelemisesta sekä aidoista ja merkityksellisistä kohtaamisista.

 

Vieraana: Kehotietoisuusvalmentaja, koreografi Hanna Brotherus sekä hyvinvoinnin moniottelija Joni Jaakkola.

Omannäköinen työelämä

Jakso 5

 

Miten luodaan työkulttuuri, jossa jokaisella on mahdollisuus elää omannäköistä elämää? Miten henkilöstöä johdetaan muuttuvassa maailmassa?

 

Vieraana: Skanskan henkilöstöjohtaja Nina Jankola-Väntär

Kausi 1

Ensimmäisellä kaudella sukelletaan työn mahdollisiin tulevaisuuksiin ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin Suomen kiinnostavimpien asiantuntijoiden kanssa. Joka jaksossa tarkastellaan tulevaisuuden työelämää uusista ja yllättävistä näkökulmista. Keskustelua vetää arkkitehti Anni Laurila vierainaan joukko Suomen johtavia työelämän, tulevaisuuden, työtilojen ja työhyvinvoinnin asiantuntijoita.

Tulevaisuuden Työ

Jakso 1

 

Tässä jaksossa hahmotellaan kokonaiskuva työn tulevaisuudesta. Miten ja millaista työtä teemme? Mikä osaaminen on relevanttia? Miten toimialat kehittyvät? Millä tavoilla tulevaisuudessa työskennellään?

 

Vieraina: futuristi, keksijä, puhuja ja tietokirjailija Perttu Pölönen sekä Aku Varamäki – muutosagentti, tietokirjailija ja paremman työelämän puolestapuhuja.

Tulevaisuuden työtilat

Jakso 2

 

Millaisia ovat tulevaisuuden työtilat? Tarvitaanko toimistoja tulevaisuudessa ja millaisia ne ovat? Keskustelu laajenee myös ihmisten liikkumiseen, asumiseen ja siihen, miten työnteon muutokset vaikuttavat kaupunki- ja aluekehitykseen.

 

Vieraina: tietokirjailija, muutosvalmentaja ja sisustusarkkitehti Maaretta Tukiainen sekä liiketoiminnan kehitysjohtaja (Skanska CDF) Antti Säynätkari.

Kestävä työ

Jakso 3

 

Tässä jaksossa käsitellään ilmastonmuutoksen ja kestävän kehityksen vaikutusta työhön, työn sisältöön ja työtiloihin.

 

Vieraina: Skanskan ympäristöpäällikkö Hanna-Maija Tikka sekä kestävän liiketoiminnan konsulttitoimisto Gaian toimitusjohtaja Ulla Heinonen.

Työnteon teknologiat

Jakso 4

 

Tässä jaksossa keskustellaan siitä, miten nykyiset ja tulevat teknologiat ja digitalisaatio vaikuttavat työelämään. Miten työnteon teknologiat tulevat kehittymään ja miten ne muuttavat meitä? Miten voimme hyödyntää teknologiaa paremmin – ja onko teknologian kehitys työelämän uhka vai mahdollisuus?

 

Vieraina: tulevaisuudentutkimuksen professori ja Dubain tulevaisuusakatemian tieteellinen johtaja Markku Wilenius sekä puhuja, yrittäjä, kirjailija ja tulevaisuushakkeri Teemu Arina.

Työhyvinvoinnin tulevaisuus

Jakso 5

 

Mitä työhyvinvointi oikeastaan on ja mitä se tarkoittaa tulevaisuudessa? Tässä jaksossa keskitytään työhyvinvointiin ja siihen, miten työ luo hyvinvointia laajemminkin. Miten työ vaikuttaa ihmisyyteen sekä elämän merkityksellisyyteen?

 

Vieraina: filosofi ja tutkijatohtori Frank Martela sekä Nora Rosendahl – kasvuyrittäjä, tutkija ja Hintsa Performancen operatiivinen johtaja.

Kuuntele ja tilaa podcast

 

Spotify

Apple Podcasts

Osallistu myös keskusteluun #hyväätyötä

Etsitkö toimitilaa?

Skanskan kehittämät luovat, houkuttelevat ja kestävän kehityksen mukaiset toimitilat lisäävät vuokralaisten tyytyväisyyttä ja ovat hyvä perusta menestykselle. Löydä täältä itsellesi sopivat toimitilat ja ota meihin yhteyttä!